Etusivu » Tapahtumat » Matkakertomukset » Power Rally Alahärmä

Power Rally Alahärmä

1.8.2008 - Power Rally, Alahärmä (1.8.2008-3.8.2008)

Elokuisen aamuauringon noustessa Kokkolan horisontissa, oli aika kerätä kamppeet pyörän päälle ja antaa usvaa putkeen. Koneen jytinä takapuolen alla ja aamuisen maalaismaiseman vaihtuminen nopeasti näkökentässä, sekä ajoviiman hyväillessä kasvoja, olo oli kun harrikan omistajalla. Ai niin, niinhän sitä olinkin!
Talvella hankittu pyörä piti mahtavaa jytinää matkan taittuessa H.O.G. Pohjanmaa chapterin järjestämään kansainväliseen Power Ralliin Alahärmään elokuun alkupuolella.

Vieraita Ruotsin Luleåstakin oli saapunut kuuden hengen ryhmänä tapahtumaan. Ralli oli järjestyksessään toinen kiertäväksi ralliksi tarkoitettu Suomen H.O.G. in H-D – henkinen tapahtuma.

Power Park oli loistava rallinpitopaikka.

Hurriganesin musan soidessa stereoissa, mieleen tuli ajatus, että millaistahan porukkaa Power Ralliin tulee, olinhan laittanut H-D:n vasta talvella ja minulla ei ollut paljon tietoa H.O.G. -toiminnasta. Järjestävän Pohjanmaa chapter directorin Vesa Takalan mukaan koko huvipuisto oli H.O.G.:in käytössä. Huvipuisto Power Park olikin kaikin puolin loistava paikka järjestää tämän tyyppinen tapahtuma. Pyöriä oli paikalla runsaasti ja päivän mittaan niitä virtaisi lisää paikalle.

Rallissa oli runsaasti erimallisia ja näköisiä Harrikoita. Heti huomasi, että tämä porukka pitää koneistaan hyvää huolta. Kromi kiilsi ja pyörien väriloisto oli nautittavaa katseltavaa.

Nainenkin osaa suunnitella pyöriä

Sanna-Kaisa Loisa Lahdesta kertoi oman pyöränsä suunnittelusta ja totutuksesta. Jo vuodesta -84 erimerkkisillä pyörillä ajaneena kokemusta oli kertynyt niin paljon, että oman pyörän suunnittelu tuli ajankohtaiseksi. Kolmessa vuodessa perus-Softail oli saanut uuden ilmeen. Täyttyy todeta - hienon sellaisen.

- Monet ovat hämmästyneenä ihastelleet toteutusta ja kyselleet, olenko tosiaan itse sen suunnitellut pyörän ulkoisen ilmeen, kertoo Sanna-Kaisa.
Taas tuli todistettua, että nainenkin osaa suunnitella ja totuttaa hienoja menopelejä.

Kovaa kisaa radalla

Päivälle oli järjestetty myös Power Rally 105–vuotis Karting-kisa. Katkolla oli Suomen kuuden Chapterin mestaruus. Radalla nähtiinkin tiukkoja tilanteita ja komeita pyörähdyksiä. Useiden lähtöjen ja kovien taisteluiden jälkeen voittajat saatiin selville. Chapterien Karting-mestaruuden vei nimiinsä Capital Chapter. Henkilökohtaisen voiton kirjasi hienolla ajolla Kimmo Ollila.

Kulttuuria ja helapääpuukkoja

Letkeän lauantaipäivän kruunasi kulttuuritapahtuma Juhani Palmun ateljeessa. Satoja vuosia rauhaisaa elämää viettäneet hirsirakennukset saivat tehokasta äänishokkihoitoa, kun monikymmenpäinen harrikkajoukko jyristen parkkeerasi pihapiiriin hienon yhteisajon jälkeen. Taiteilija Juhani Palmu kertoi omasta työstään ja oli järjestänyt kahvituksen koko porukalle.
Matka jatkui Iisakki Järvenpään puukkotehtaalle Kauhavalle. Helapäiden hankintojen jälkeen olikin paluu takaisin yhteisajona Power Parkkiin ja odottamaan iltatilaisuuden alkua.

Iltatilaisuudet suurteltassa

Perjantain iltatilaisuus juhlavassa suurteltassa saatiin käyntiin jo klo 20.00 ja musiikin tahdeista vastasi moottoripyöräilevien ortopedien bändi Bone Breakers. Yleisöllä oli kunnia kuulla myös vuoden 1974 pop musiikkikisan rock-sarjan mestareita Rokkipää-bändiä.
Lauantaina iltana bändit vaihtuivat ja Rhytm'n Blues raikui Lohjalaisen J.Feeler–bändin motoristihenkisen musiikin tahdissa. Illan toinen yhtye oli Power Boogie, joka oli jo tuttu ainakin Power Parkin suurtapahtumien vieraille. Bändi on soittanut nimittäin kaikki Power Parkin suurtapahtumat tänä kesänä.

Kaksi tärkeää osaa tapahtumaa oli palkintojen jako ja yhteinen ruokailu. Sponsorit olivatkin lahjoittaneet näyttäviä palkintoja ja järjestäneet mahtavan ruokailun motoristeille. Ruokana oli erinomainen H-D Menu. Menu oli riittävä, kuten monen ulkoisesta olemuksesta saattoi myöhemmin päätellä.

Tapahtumasta jäi rento fiilis

Oli hienoa olla mukana tällaisessa mukavassa ja samanhenkisessä seurassa. Ensikertalaisestakin tuntui, että omien joukossa ollaan. Eikä tässä auttanut muu, kuin liittyä jäseneksi H.O.G.:n Pohjanmaa Chapteriin. Miksi sitä ei ajelisi hienolla Harley Davidsonilla samanhenkisessä seurassa jatkossakin? Ensi vuonna tapahtuman järjestääkin vuorostaan Capital Chapter.

Tapahtumasta tehtiin myös DVD-kooste, jota on mukava katsella sitten talvipäivien tuiskuisina päivinä Hurriganesin musaa taustalla kuunnellen.

Reijo Ruotsalainen
Editor, Pohjanmaa Chapter


Yhteystiedot

Moto-Seinäjoki Oy, Pohjanmaa Chapter Finland ry.
Lieskatie 2, 60510 Hyllykallio
Puh. 020 793 9855